Ons Jantje

“Het was een donderdagavond ergens in een ver verleden. Zoals altijd zat ik met mijn vrienden, heuse ommelse toppers, aan de bar van café Eijsbouts. Fris gewassen, net een voetbaltraining achter de rug. Bij gebrek aan een voetbal kantine lesten wij onze dorst bij Albert en Mariet. Niet wetende dat……”

“In dat zelfde verre verleden vertoefden wij vrijwel elk weekend in “ons café”, weinig beseffende dat de wereld veel groter was, Ommel was/is voor ons de wereld. Niet wetende dat……”

“Vanaf dat verdere verleden is de donderdagavond ons min of meer heilig gebleven. We werden ouder, sommige van ons ontdekten dat de aardbol rond was en vlogen uit. Maar op kermissen en carnavals, troffen we elkaar meestal weer met zijn allen bij “ons café” om door te gaan waar we gebleven waren, het creëren van herinneringen. Alsof er geen tijd tussen gezeten had. Niet wetende dat……”

We schrijven het jaar 2020, donkere wolken pakken zich samen boven “ons café”. Bedreigd door sluiting wegens verkoop! Onrust bij de ommelse toppers, wie zou de nieuwe uitbaters worden? Wat als de nieuwe eigenaar overgaat tot sloop? Waar moet jong, nieuwe herinneringen maken en waar haalt oud, hun oude op? Wat is een dorp zonder dorpscafé? Niets, als de Aa zonder water, leeg, levenloos! De ommelse toppers slaan hun handen ineen, smeden een plan en……wisten wij veel!

Om u, in het kort, een indruk te geven in het ontstaan van café Ons Jantje, bovenstaand verhaaltje. Het kwam ons, Jan en Debby, op het juiste moment in ons leven op ons pad. Wij mogen dan ook hopen dat café Ons Jantje zoveel voor u gaat betekenen, dat u later ook spreekt van “ons café”.

Groeten en geniet, Jan & Debby